image

63% vindt cyberspionage door eigen land prima

donderdag 5 augustus 2010, 12:27 door Redactie, 4 reacties

63% van de gebruikers heeft er geen probleem mee als het land waar ze wonen andere landen via het internet bespioneert. Voor veertig procent moet er dan wel sprake van oorlog zijn, maar 23% vindt het ook in vredestijd een prima idee. Het Britse anti-virusbedrijf Sophos vroeg een kleine 1100 mensen of ze het hacken en installeren van malware op de systemen van andere landen acceptabel vinden. 37% is hier in alle gevallen tegenstander van.

Als het gaat om de eigen bescherming tegen cyberaanvallen door andere landen, vindt 54% dat de eigen regering tekortschiet, terwijl 40% geen idee heeft hoe de digitale verdediging ervoor staat.

Denial of Service
In het geval van het bespioneren van buitenlandse bedrijven voor eigen economisch gewin, liggen de verhoudingen anders. 68% is hier tegen, terwijl 23% het alleen in het geval van een gewapend conflict een goed idee vindt.

Het uitvoeren van Distributed Denial of Service (DDoS) aanvallen om websites of het financiële verkeer van andere landen te ontregelen zien meer mensen als een daad van agressie dan spionage. 49% vindt dit alleen acceptabel in oorlogstijd en 44% is ongeacht de omstandigheden tegen.

Reacties (4)
05-08-2010, 14:06 door Anoniem
[admin] U vraagt, wij draaien :) [/admin]

Verder een uitstekend artikel ;)
05-08-2010, 15:47 door Anoniem
Ik ben heel benieuwd naar de verdeling van die 1077 computergebruikers over de ongeveer 200 landen die de wereld telt. Ik kan me voorstellen dat culturele invloeden (zoals het sterke patriottisme in sommige landen) een forse invloed op meningen over dit onderwerp kunnen hebben.
05-08-2010, 16:42 door Eerde
Voor NL geldt dat de gemiddelde burger met zijn vinex doorzonwoning, twee auto'tjes voor de deur, baan + vrouw als zijinstromer ook 2 of 3 dgn per week het allemaal een worst zal zijn onder het motto: "Ik heb toch nix te verbergen" !
Grrrrr :(
We zijn in zzzlaap gevallen, tijd voor na de revolutie, wanneer ik als dikke tator zal bepalen wat men moet vinden.
10-08-2010, 15:02 door Anoniem
Wie doet er allemaal minnetjes geven zonder argumentering?

Awel, als achteraf blijkt dat mijn veiligheid is gewaarborgd geweest dankzij spionage, vind ik dat uiteraard prima. Het idee schrikt me echter wel af. Niet omdat ik geen vertrouwen in de overheid heb, maar omdat ik geen vertrouwen in de zorgvuldigheid van onze overheid heb.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.