image

Geinfecteerde mobiele telefoon is nachtmerrie

woensdag 29 juni 2005, 09:50 door Redactie, 0 reacties

Geen anti-virus software en gebruikers die alles openen wat ze ontvangen, de ingredienten voor een massale uitbraak onder mobiele telefoongebruikers zijn zeker aanwezig. Toch zal het volgens Gartner nog zo'n twee jaar duren voordat dit scenario werkelijkheid wordt. Dit neemt niet weg dat mobiele malware op dit moment al voor de nodige problemen kan zorgen, zoals een vrouw in Engeland ontdekte. Kathryn Wilson bleef berichten op haar mobieltje ontvangen waarin stond dat iemand haar een bestand wilde sturen. Na verschillende keren het bestand geweigerd te hebben ging ze uiteindelijk akkoord, met als resultaat dat haar beltegoed erg snel slonk en dat de telefoon continu probeerde om berichten te versturen.

"Ik wist dat er iets mis was toen mij vrienden vroegen wat voor bestand ik ze had gestuurd. Ik wist niet eens dat ik ze wat had gestuurd. Nu zijn sommige van mijn vrienden geinfecteerd en ze kunnen er niets aan doen dat hun mobiel het bestand ook naar anderen stuurt. Het is een nachtmerrie" zegt Wilson in dit artikel.

Inmiddels is Commwarrior al in vijftien landen gesignaleerd. De worm werd begin maart ontdekt en is, door het ontbreken van anti-virus software, al bijna vier maanden actief.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.