image

Microsoft betaalt tipgevers Sasser worm 250.000 dollar

zaterdag 9 juli 2005, 08:17 door Redactie, 1 reacties

Microsoft heeft de twee tipgevers die de identiteit van de auteur van de Sasser worm onthulde, 250.000 dollar betaald. Eind 2003 begon de softwaregigant met een beloningsprogramma waarbij het 250.000 dollar uitloofde voor tips die tot de aanhouding en veroordeling van de auteurs van de Sasser en SoBig wormen zou leiden. "We zijn blij dat de auteur van de Sasser worm heeft bekend en verantwoordelijk is gehouden voor de schade die hij heeft veroorzaakt. Het is erg belangrijk en belonend om met justitie in deze zaak te hebben samengewerkt, en we zijn blij om de beloning te betalen aan de individuen die de waardevolle informatie hebben verstrekt waardoor de Duitse politie deze zaak kon oplossen" zegt Microsoft's Nancy Anderson.

De tip die tot de aanhouding van Sven Jaschan leidde werd gegeven door een van zijn klasgenoten, Marle B. De jongen werd later zelf verdacht van het schrijven van virussen, maar dat bleek niet zo te zijn. Microsoft wilde de beloning pas uitbetalen als de virusschrijvende Duitser veroordeeld was.

De softwaregigant laat tevens weten dat het naast het beloningsprogramma nog veel meer doet om virussen te bestrijden. Het werkt aan het verbeteren van de code, helpt gebruikers bij het updaten van hun computer en geeft informatie hoe men PC en netwerk kan beveiligen

Reacties (1)
09-07-2005, 16:02 door Anoniem
30 daagjes werken, geen boete en een leuke betaalde baan
voor de dader. 250000 voor zijn buurman voor het aangeven.
Ergens bekruipt me het gevoel dat hier iets scheef gaat: de
echte slachtoffers zien geen enkele vergoeding voor de
geleden schade/reparaties.... Op een na dan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.