image

Spyware definitie helpt alleen spyware verspreiders

dinsdag 12 juli 2005, 11:11 door Redactie, 1 reacties

De Anti-Spyware Coalitie zal vandaag een definitie van spyware presenteren waardoor de ongewenste software beter bestreden kan worden. De vorige maand opgerichte groep bestaat uit anti-spyware aanbieders en heeft van verschillende instanties hulp gekregen bij het opstellen van de definitie. "Elke algemene aanpak van het spyware probleem vereist een gemeenschappelijke definitie van wat het probleem is. De grootste uitdaging was het bepalen van wat spyware nu precies is" zegt Ari Schwartz van het "Center for Democracy and Technology".

De coalitie omschrijft spyware als software die informatie over de gebruiker verzamelt en geinstalleerd wordt zonder dat de gebruiker hiervan op de hoogte is en zijn goedkeuring wordt gevraagd.

Critici zijn echter bang dat spyware verspreiders het meest zullen profiteren van het werk van de coalitie. Het kan hen de tools geven om te voorkomen dat hun software als spyware wordt aangezien en verwijderd. Volgens onderzoeker Ben Edelman zijn het juist de spyware verspreiders die oproepen tot een uniforme standaard. "Ze hopen op een enkele definitie waardoor ze kunnen ontsnappen" zegt Edelman in dit artikel.

Reacties (1)
12-07-2005, 11:33 door Anoniem
Waarom zou een Anti-Spyware Coalitie definitie als
invloedrijk moeten worden beschouwd? Ze kunnen zoveel
opstellen, dat kan iedere coalitie. De kunst is of het wordt
doorgevoerd en in welke mate het gebruikers beinvloed. Een
beetje anti-spyware producent neemt definities van derden
niet zomaar over tenzij ze er zelf ook belangen bij hebben.
Die zou ik wel eens willen zien.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.