image

VS wil internetgebruik in vliegtuigen bespioneren

donderdag 14 juli 2005, 10:14 door Redactie, 1 reacties

Steeds meer luchtvaartmaatschappijen bieden tijdens de vlucht internet aan. Als het aan het Amerikaanse ministerie van Homeland Security, de FBI en het ministerie van Justitie ligt, moet ook internetgebruik in de lucht kunnen worden afgetapt. De autoriteiten willen e-mail en andere online communicatie, van en naar het vliegtuig, kunnen onderscheppen, blokkeren of omleiden. Na een gerechtelijk bevel moeten internet providers de overheid binnen 10 minuten het dataverkeer kunnen laten monitoren, bepalen wie er in het vliegtuig van de verbinding gebruik maakt en waar die persoon in het vliegtuig zit, en moeten de communicatiegegevens 24 uur lang worden opgeslagen.

Dit soort eisen gaan veel verder dan de mogelijkheden die de Amerikaanse overheid nu heeft om internetverkeer over land te monitoren. Het nieuwe voorstel zou moeten bijdragen aan de strijd tegen het terrorisme

"Er is een klein venster waarin actie ondernomen kan worden om kaping door een zelfmoord terrorist te voorkomen of andere crisis situaties aan boord van een vliegtuig op te lossen, en politie en justitie moeten de mogelijkheid hebben om in dit soort levensgevaarlijke situaties op te treden." zo laat het voorstel weten.

Volgens het "Center for Democracy and Technology" is het voorstel te gek voor woorden en stelt dit de overheid in staat om alle communicatie vanaf een bepaalde plek te controleren. (Washington Post)

Reacties (1)
14-07-2005, 19:33 door Anoniem
Terrosisten menen alles te mogen in naam van Allah
De Amerikaanse overheid meent alles te mogen in naam van
het terrorisme
E zo wordt de gewone burger altijd weer de dupe van het
hele spelletje
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.