image

Experts vrezen groeiende cybercriminaliteit

dinsdag 19 juli 2005, 09:23 door Redactie, 0 reacties

De afgelopen maanden hebben er wereldwijd verschillende grote aanvallen plaatsgevonden. De database van creditcardverwerker CardSystems Solutions werd gehackt, high-tech bedrijven uit Israel die Trojaanse paarden op de computers en netwerken van hun concurrenten plaatsten, een mogelijk uit China afkomstig grootschalige aanval waarbij vertrouwelijke documenten en informatie van bedrijven werd gestolen, om er maar een paar te noemen.

Security experts vrezen dat het gevaar van cybercriminaliteit in de toekomst veel groter wordt. Door steeds complexer wordende technologie verschijnen er meer lekken en kwetsbaarheden in netwerken, en steeds meer criminelen en terroristen probeert hier misbruik van te maken.

"Wat mensen op netwerken kunnen doen en wat ze er kunnen vinden is in de afgelopen jaren vertienvoudigd" zegt chief security officer Bill Hancock. Of het nu gaat om gerichte aanvallen, botnets, phishing en hijacking, cybercriminelen zijn overal. Dit artikel geeft een globaal overzicht van verschillende cyberdreigingen waar gebruikers en bedrijven nu en in de toekomst mee te maken kunnen krijgen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.