image

28% slachtoffers ID-diefstal krijgt naam niet gezuiverd

woensdag 27 juli 2005, 10:59 door Redactie, 1 reacties

Volgens onderzoek van de verzekeraar "Nationwide Mutual Insurance" heeft 28% van de Amerikanen die het slachtoffer van identiteitsdiefstal wordt problemen met het zuiveren van hun naam. Ondanks het feit dat deze mensen gemiddeld meer dan een jaar bezig zijn lukt het ze niet om hun naam gezuiverd te krijgen. Gemiddeld genomen is men 81 uur bezig om een zaak van ID-diefstal op te lossen.

De meeste slachtoffers ontdekken identiteitsdiefstal zelf aan de hand van frauduleuze aankopen via de creditcard. Gemiddeld genomen duurt het een klein half jaar voordat men sinds het eerste incident ontdekt dat er sprake is van ID-diefstal. 17% wordt door de bank ingelicht dat er verdachte transacties plaatsvinden.

ID-dieven stelen gemiddeld 4000 dollar, en hoewel de meeste slachtoffers het geld terugkrijgen, laat 16% weten dat het een gedeelte of de volledige kosten zelf moest betalen. 40% vindt het lastig om met de bank, politie of verzekeraar samen te werken om de zaak op te lossen. Identiteitsdiefstal begint volgens de experts in de meeste gevallen niet online, maar heeft wel een zeer nadelig effect op het vertrouwen dat online shoppers in het internet hebben. (Silicon)

Reacties (1)
28-07-2005, 08:33 door Anoniem
lekker subtiel die ads van Gooooooogle onder het artikel. Het woord credit
card komt voor in het artikel dus je krijgt een aanbieding voor creditcards.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.