image

Spam spelletje als oplossing voor spamprobleem

vrijdag 29 juli 2005, 10:03 door Redactie, 1 reacties

Het aanpakken van spam alsof het een spelletje is kan het einde van spammers betekenen, aldus een Griekse onderzoeker. Een team van de Atheense universiteit, onder leiding van Ion Androutsopoulos, beweert dat door deze aanpak ISPs en bedrijven hun spam filters, door het vinden van de juiste balans tussen false positives en false negatives, kunnen verbeteren.

De aanpak van Androutsopoulos stelt spam voor als een spelletje tussen de spammer en de eigenaar van het postvak, waarbij er een klein bedrag gemoeid is met het versturen en blokkeren van e-mail.

Het model voert een kosten-baten analyse van spamfilters uit: Elk legitiem bericht dat succesvol wordt afgeleverd telt als een pluspunt, terwijl elk onterecht geblokkeerde e-mails als een minpunt telt. Ook elk spambericht wordt als een minpunt gezien, maar weet het filter dit te stoppen, dan krijgt het filter een pluspunt. Aan de hand van dit model kunnen bedrijven het filter verbeteren. Het onderzoek zal tijdens een conferentie over e-mail en anti-spam op de universiteit van Stanford worden gepresenteerd. (The Register)

Reacties (1)
01-08-2005, 13:21 door spatieman
gaan we nu aristitotelus erbij halen ??
om het wiskundig aan te pakken :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.