image

NY verplicht melden van succesvolle security aanvallen

maandag 15 augustus 2005, 10:37 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse staat New York heeft een wet aangenomen waardoor bedrijven, overheden en andere instellingen verplicht zijn om hun klanten en personeel in te lichten als hun gegevens door een aanvaller zijn gestolen of als de systemen van de ondernemingen gehackt zijn. De wetgeving is ontworpen om een security cultuur te bevorderen. Tevens helpt het consumenten ook bij het voorkomen van identiteitsdiefstal als gegevens zoals So-Fi en creditnummers gestolen zijn. Organisaties met klanten in New York moeten de slachtoffers van een aanval dit zo snel als praktisch mogelijk laten weten.

De "Information Security Breach and Notification Act" in New York lijkt veel op de wetgeving die al twee jaar in Californie van kracht is, en inmiddels in 15 staten sindsdien is goedgekeurd. De beslissing van New York volgt na een aantal identiteitsdiefstallen bij verschillende grote ondernemingen zoals ChoicePoint en Cardsystems Solutions.

"De gebeurtenissen van de laatste maanden laten de noodzaak van het beschermen van consumenten zien. Als iemand niet op de hoogte is dat hij of zij het slachtoffer van identiteitsdiefstal is, dan kan de schade zeer ernstig en onherroepelijk zijn. Door het snel waarschuwen geeft dit New Yorkers de nodige bescherming" zegt New York State Assembly lid James Brennan.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.