image

Bruce Schneier haalt uit naar Cisco en ISS

maandag 15 augustus 2005, 13:12 door Redactie, 0 reacties

Security goeroe Bruce Schneier heeft een nieuw CRYPTOGRAM gepubliceerd. In de maandelijkse security nieuwsbrief haalt Schneier flink uit naar Cisco en ISS. Het censureren van de presentatie van Michael Lynn, die een kwetsbaarheid in Cisco's IOS demonstreerde, is een PR-ramp voor beide bedrijven geworden. Ook al vertellen ze de waarheid, ze worden toch niet geloofd. Volgens Schneier vindt men het de mond snoeren van onderzoekers belangrijker dan het informeren van het publiek. Het was een uitgelezen kans om te bewijzen dat men klanten op de eerste plaats laat komen, maar in plaats daarvan demonstreerde beide ondernemingen dat kortzichtige zakelijke belangen belangrijker zijn dan het zijn van een verantwoordelijke zakelijke burger.

En dat is een probleem, want deze mensen bouwen de hardware waar de meeste personen en bedrijven gebruik van maken, iets waar Schneier zich niet veilig meer door voelt.

Tevens gaat Schneier in de nieuwsbrief in op het willekeurig doorzoeken van bagage door de New Yorkse politie, het identiteitsprobleem en het gevaar van het verliezen van mobiele apparaten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.