image

Netwerkbeveiliging universiteiten wekt interesse bedrijven

donderdag 18 augustus 2005, 16:33 door Redactie, 1 reacties

Universiteiten, scholen en andere educatieve instellingen willen graag het uitwisselen van ideeën en informatie tussen studenten, docenten en onderzoekers, zowel op de campus als op de universiteit, zo makkelijk en vrij mogelijk laten verlopen. Een uitdaging voor de beheerders van het netwerk, want het valt niet mee om de systemen te beveiligen. In tegenstelling tot bedrijven kunnen scholen geen doorsnee firewall gebruiken om dreigingen buiten de deur te houden.

"Universiteiten richten zich op een meer open omgeving, zodat individuen de vrijheid hebben om zaken als onderzoek en resultaten met andere universiteiten te delen. Hierdoor hebben universiteiten weerstand tegen het invoeren van beveiligingsmaatregelen waardoor mensen niet meer kunnen samenwerken" zegt Michael Gavin van Forrester Research.

Verschillende Amerikaanse universiteiten zijn de afgelopen maanden opgeschrikt door grote datadiefstallen en hackaanvallen op de netwerken. Toch werken de IT specialisten van de universiteiten aan een oplossing die ook de interesse van het bedrijfsleven heeft. Het gaat om oplossingen waarbij verschillende gebruikers met verschillende machines en toegangsrechten het netwerk mogen betreden, iets wat interessant en leerzaam is voor bedrijven met mobiele medewerkers, zo gaat dit artikel verder.

Reacties (1)
18-08-2005, 16:44 door Anoniem
Aan de andere kant hebben universiteiten ook grote
belangstelling in hoe bedrijven hun netwerkbeveiliging op
orde hebben. Aardig wat Nederlandse universiteiten hebben
een schrikbarende staat van beveiliging en zijn eigenlijk te
open.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.