image

Chinese systemen gebruikt voor aanvallen op VS

donderdag 25 augustus 2005, 10:39 door Redactie, 1 reacties

Chinese systemen worden massaal gebruikt voor het aanvallen van netwerken in de Verenigde Staten, zo laten verschillende Amerikaanse ambtenaren weten. Het zou gaan om netwerken van het ministerie van defensie en andere inlichtingendiensten waarbij honderen ongeclassificeerde netwerken getroffen zouden zijn. Vertrouwelijke systemen zouden niet gecompromitteerd zijn. Toch kan alle verzamelde informatie de vijand bruikbare informatie geven, aldus de Amerikaanse autoriteiten.

De vraag blijft wie er achter de aanvallen zit. Volgens sommigen gaat het om de Chinese overheid die via een groots opgezette en gecoördineerde operatie allerlei vertrouwelijke informatie uit het Westen probeert te krijgen, anderen zijn van mening dat het om een aantal losse hackers gaat, en dat de aanvallen niet overdreven moeten worden.

China zou vanwege het aantal makkelijk te infecteren netwerken en computers een springplank zijn voor aanvallers die het op systemen in Amerika en Europa hebben gemunt. Ook het traceren van aanvallers die Chinese netwerken hebben gebruikt is vrij lastig omdat hierover tussen de VS en China geen overeenkomst bestaat. (Washington Post)

Reacties (1)
04-09-2005, 14:20 door spatieman
no wonder dat zij iedere internetter onder de duim willen
houden.
dan kunnen zij hun ystem gebruiken voor te relayen en te spammen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.