image

Internetter onwetend over online gevaren

vrijdag 26 augustus 2005, 12:55 door Redactie, 2 reacties

Het Engelse publiek is grotendeels onwetend over de gevaren waarmee ze op het internet te maken kunnen krijgen, en men loopt meer gevaar dan ooit tevoren om met malware besmet te worden, zo blijkt uit onderzoek. Slechts 16% van het ondervraagde publiek had ooit van de term "keylogger" gehoord. 24% was bekend met de term phishing. Uit het onderzoek kwam verder naar voren dat 34% wel eens met een virus was besmet en 11% met spyware. Deze cijfers zijn waarschijnlijk vertekend omdat veel gebruikers niet weten dat ze geinfecteerd zijn.

Iets meer dan eenderde van alle Britten ontvangt een buitensporige hoeveelheid spam, en eenvijfde heeft afbeeldingen gezien die als "beledigend" werden omschreven. "Het internet is nog nooit zo gevaarlijk geweest. Er zijn verschillende scams actief die mensen bedriegen en het is eenvoudig om met besmet te raken als men niet regelmatig het besturingssysteem en virusscanner update. Onderwijs is de sleutel. Je kunt niet van elke gebruiker verwachten dat hij of zij een expert is" zegt Simon Gawne van StreamShield, het bedrijf dat het onderzoek uitvoerde.

In het onderzoek werd respondenten ook gevraagd wie er voor het onderwijzen van gebruikers over online dreigingen verantwoordelijk is. 59% ziet dit als taak van de ISP, gevolgd door ouders met 46%, overheid 40%, scholen 39% en 40% ziet dit als iets wat men zelf moet doen. (IT-Observer)

Reacties (2)
26-08-2005, 14:15 door Anoniem
Ik zit nog steeds met smart te wachten op het moment dat
leveranciers verplicht actief informatie over beveiliging
gaan tonen op het moment dat gebruikers het apparaat voor
het eerst willen gebruiken. Liefst op zo'n manier dat ze er
niet onderuit kunnen. Het zou behoorlijk wat onwetendheid
schelen.
26-08-2005, 14:54 door bustersnyvel
Ik ben voor Postbus 51 spotjes e.d.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.