image

Secure startup eerste stap in Microsoft's hardware security

dinsdag 30 augustus 2005, 14:11 door Redactie, 1 reacties

Microsoft droomt al jaren van een combinatie van hardware en software om systemen te beveiligen. Het begon drie jaar geleden met de aankondiging van Palladium. De naam werd wegens zorgen over privacy en inbreuk op een merknaam snel ingeruild voor Next-Generation Secure Computing Base (NGSCB). NGSCB beloofde de security van computers te verbeteren door een combinatie van hardware en software te gebruiken. Delen van de PC zouden dan voor virussen en wormen worden afgeschermd. In mei 2004, na kritiek van software ontwikkelaars, liet Microsoft weten dat het NGSCB zou aanpassen, zodat de voordelen ook zonder het aanpassen van andere applicaties gebruikt konden worden.

Sindsdien is de softwaregigant stil over het plan, hoewel het volhoudt dat NGSCB niet dood is. Op dit moment is Microsoft bezig met de eerste stap in haar "op hardware gebaseerd security" plan, namelijk Secure Startup. De techologie is vooral ontworpen om laptopdieven en andere ongeautoriseerde gebruikers buiten de deur te houden.

Microsoft mag er dan niet in geslaagd zijn om NGSCB er doorheen te drukken. Door allerlei onderdelen los aan te bieden zal het NGSCB plan uiteindelijk wel slagen. (Cnet)

Reacties (1)
30-08-2005, 23:57 door Anoniem
lol
dit bericht zuigt! MS is niet uit op onze veiligheid... ze zijn erop uit
om DRM te promoten en als het even kan te forcen!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.