image

DoS-huurlingen bekennen schuld

donderdag 8 september 2005, 15:15 door Redactie, 3 reacties

Een 20-jarige man uit Ohio heeft voor een federaal gerechtshof bekend schuldig te zijn aan het uitvoeren van een Denial of Service aanval voor iemand anders. De 20-jarige Richard "Krashed" Roby voerde in 2003 een DoS-aanval uit op een online aanbieder van satelliet apparatuur. De winkel leed door de aanval een schade van 120.000 dollar. Volgens de advocaat van Roby hebben verschillende mensen misbruik van zijn client gemaakt, en is hij briljant op het gebied van computers, maar mist hij kennis van andere zaken.

Opdrachtgever achter de aanvallen zou de 38-jarige Jay Echouafni zijn. Hij financierde verschillende cyberaanvallen op concurrenten van hem. De "TV mogul" werd aangeklaagd, maar ging eind vorig jaar op de vlucht voor politie.

Scriptkiddie provider
Echouafni gaf ook opdrachten aan de 31-jarige Paul Ashley, beheerder van Foonet. Die zou samen met drie anderen de aanvallen hebben uitgevoerd. Foonet werd door allerlei scriptkiddies gebruikt voor spamming, hacking, phishing en het beheren en opzetten van botnets.

In oktober 2003 bood Echouafni Ashley 1000 dollar aan als hij twee websites zou aanvallen. Ashley ging in op het aanbod en recruteerde drie mannen voor het uitvoeren van het vuile werk; Jonathan Hall, Lee Walker en Joshua Schichtel, die online bekend stonden als "Rain," "sorCe" en "Emp".

Schictel zou Roby bij de bende betrokken hebben. Het botnetwerk van Schictel was met zijn 3000 geinfecteerde hosts namelijk niet krachtig genoeg om de website van een andere satelliet winkel uit de lucht te halen. Roby beschikte echter over een botnet van 15.000 geinfecteerde Windows zombies die hij dankzij een variant van de Spybot worm bestuurde.

De verdachten kunnen tussen de 15 en 70 maanden gevangenisstraf krijgen. Echouafni zou volgens autoriteiten naar Marokko zijn gevlucht.

Reacties (3)
08-09-2005, 15:42 door spatieman
daar kan unse overheid nog wat van leren.
08-09-2005, 15:58 door Anoniem
ze vlucten tegenwoordig allemaal naar marokko ;) net als
DiablO .
Zouden we binnenkort last krijgen van vervelende Mocro's op
het internet en niet meer op straat ... wie weet
09-09-2005, 11:19 door Anoniem
Ik hoop dat dit weekeinde wat koppen gaan rollen, er staat kennelijk heel
wat te gebeuren.

Afz. een gedupeerde
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.