image

Windows security via Register en Services aanpassingen

vrijdag 9 september 2005, 10:04 door Redactie, 1 reacties

Anti-spyware programma's, virusscanners, Group Policy extensies, netwerk scanners en nog veel meer hard- en software controleren, verifieren en beschermen vandaag de dag het bedrijfsnetwerk. Op den duur zal zelfs de beste beveiligingmaatregel een computer niet kunnen beschermen als die niet goed geconfigureerd is om zichzelf te beschermen. Voor deze Windows computers moet het Register handmatig worden aangepast.

Alleen zo kan de basis security verbeterd worden. Een van de problemen met Windows is dat het besturingssysteem standaard niet veilig genoeg staat ingesteld. Zelfs als alle configuratiescherm opties en Group Policies zijn ingesteld, is het systeem nog lang niet zo veilig als het kan zijn. Om dit te bereiken moeten de nodige aanpassingen in het register gemaakt worden, zo beschrijft dit artikel.

Een ander probleem met Windows is dat er standaard allerlei services draaien. Vaak draaien er meer services dan nodig zijn, wat in sommige gevallen een security risico kan vormen. Aanvallers kunnen namelijk services misbruiken voor een aanval. Dit artikel gaat daarom in op het uitschakelen van onnodige services.

Reacties (1)
10-09-2005, 12:50 door Anoniem
Voor mensen die net een pc thuis hebben staan kan dit soort
artikelen niet vaag genoeg geplaatst worden. Zie ook snakefoot
(even googlen op de naam).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.