image

Ask Jeeves beschuldigd van spyware praktijken

dinsdag 13 september 2005, 09:59 door Redactie, 1 reacties

Zoekmachine Ask Jeeves maakt zich volgens anti-spyware bestrijders Sunbelt Software en Facetime schuldig aan spyware praktijken door gebruikers niet te waarschuwen dat browser plug-ins geinstalleerd worden.

De browser plug-ins van de zoekmachine zouden door partners van Ask Jeeves verspreid worden, zonder de gebruiker hiervan op de hoogte te stellen. De software steelt geen persoonlijke gegevens en is ook niet schadelijk voor de computer. Het is echter de manier waarop de partners de software installeren. Dit moet eigenlijk van tevoren bekend gemaakt worden, en niet in de gebruikersovereenkomst zijn verstopt.

"Het gaat er meer om dat oma een machine vol met allerlei programma's heeft en niet weet hoe ze er aan komt. Of een bedrijf dat software op de machines krijgt terwijl men dit helemaal niet wil" zegt Alex Eckelberry van Sunbelt

Ask Jeeves liet in een verklaring weten dat het strenge richtlijnen heeft opgesteld waar haar partners zich aan moeten houden. "Elk bedrijf dat de richtlijnen van Ask Jeeves heeft overtreden, door bijvoorbeeld spyware praktijken, ongeautoriseerde distributie of het niet goed inlichten van gebruikers, moet zich aan de regels houden of zal geen partner meer van Ask Jeeves zijn."

Reacties (1)
13-09-2005, 16:47 door spatieman
Spyware is Spyware!!
afmaken die hap!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.