image

Mannen security bewuster dan vrouwen

vrijdag 16 september 2005, 09:44 door Redactie, 3 reacties

Uit onderzoek van de Safe Internet Foundation (SIF) onder ruim 1800 computerbezitters is naar boven gekomen dat burgers steeds slimmer en veiliger omgaan met hun computer. Maar liefst negen van de tien computerbezitters weten dat je updates van het
internet af kunt halen om je computer beter te beveiligen.

Kijken we naar leeftijd en geslacht, dan laten de cijfers zien dat ouderen en vrouwen de trend niet bijhouden. Van de mensen ouder dan 65 jaar is 30% onbekend met updates. Bij de leeftijdsgroep 15 tot 35 jaar is dat slechts 5%. Van het totaal aantal ondervraagde vrouwen weet 18% niet dat je voor je computer updates van het internet kunt downloaden. Bij de mannen is dat 7%.

Het updaten van software op je computer is de beste manier om virussen, spyware en hackers van je computer weg te houden, aldus SIF. Updates voor computers worden door softwarebedrijven ter beschikking gesteld om fouten en onvolkomenheden in hun software te herstellen. Ook voor virusscanners komen regelmatig updates beschikbaar, zodat ook de meest recente virussen worden herkend en kunnen worden verwijderd.

Wordt de huiscomputer regelmatig voorzien van updates? Het blijkt dat maar liefst 90% van de computerbezitters hierin voorziet. 45% van de ondervraagden doet het updaten zelf, 20% doet het zelf of laat het over aan een ander en 25% laat het updaten geheel aan anderen over. Hier zijn opvallende verschillen tussen mannen en vrouwen. 73% van de mannen past de updates altijd zelf toe, terwijl dit percentage bij de vrouwen slechts 25% is. Daar staat tegenover dat slechts 10% van de mannen het updaten door een ander laat doen en van de vrouwen 40%. Het lijkt erop alsof de man in huis de computer beheert.

De bewustwording, dat je een computer regelmatig van updates moet voorzien, neemt toe. In tegenstelling tot veel negatieve berichtgeving, toont dit onderzoek aan dat het merendeel van de Nederlandse gebruikers prima om weet te gaan met de computer. Het is wel zorgelijk dat een grote groep ouderen en vrouwen moeite heeft met het updaten van software op de computer. “Onbekend met het fenomeen” of “mij te ingewikkeld” zijn de twee voornaamste redenen waarom één op de tien ondervraagden de computer niet goed bijhoudt. (SIF)

Reacties (3)
16-09-2005, 19:13 door Anoniem
Ja vrouwen klicken echt op alles wat beweegd. Mannen zijn
normalitair beter met techniek. Duh!
19-09-2005, 09:03 door Anoniem
http://www.security.nl/article/11623/1/Vrouwen_surfen_veiliger_dan_manne
n.html
http://www.security.nl/article/11174/1/Mannen_verantwoordelijk_voor_toena
me_spyware.html

En over een tijdje is de uitslag wéér anders. Zegt mij weinig, dit soort
onderzoekjes.
20-09-2005, 07:20 door A. Moroni
Das nogal logisch !
Van de 2 hersencellen die ze hebben gebruiken ze er 1 om te voorkomen
dat ze in huis schijten en de andere om hun scheur open te trekken, lol
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.