image

Microsoft: We weten aanvallers bij te houden

woensdag 21 september 2005, 11:44 door Redactie, 0 reacties

Microsoft-topman Mike Nash heeft gisteren beweerd dat de softwaregigant aanvallers, die steeds sneller toeslaan, weet bij te houden. "Aanvallers worden steeds efficienter. Waren er eerst nog 17 dagen tussen de onthulling van een lek en het verschijnen van een exploit, met Zotob was dit al binnen drie en een halve dag" zei Nash tijdens de maandelijkse Security360 Webcast. Microsoft wordt echter ook sneller. "De Windows Malicious Software Removal Tool kon binnen een aantal uren de Zotob worm verwijderen" ging Nash verder.

Toch is niet iedereen te spreken over de "snelheid" waarmee Microsoft reageert. Volgens eEye Digital Security doet de softwaregigant er gemiddeld 132 dagen over om een door het bedrijf ontdekt lek te verhelpen.

Nash legde wel uit waarom het soms zolang duurt voordat Microsoft met een patch komt: "Er zijn veel factoren die de tijdsduur tussen het ontdekken van een lek en het verschijnen van een security update bepalen, en elk lek heeft z'n eigen uitdagingen. Als de update ontwikkeld is, moet die eerst getest worden voor de verschillende besturingssystemen en applicaties waar het gevolgen voor heeft, waarna de update vertaald moet worden".

De volgende Security360 webcast staat gepland voor 18 oktober.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.