image

Microsoft werkt voor InfoCard samen met Mozilla en Apple

vrijdag 23 september 2005, 11:33 door Redactie, 0 reacties

Microsoft zegt voor haar nieuw "InfoCard authenticatie systeem" geleerd te hebben van de fouten die het met haar Passport systeem gemaakt heeft. Net als Passport moet Infocard, door het onthouden van gebruikersnamen en wachtwoorden, het makkelijker voor gebruikers maken om te surfen. In tegenstelling tot Passport moet InfoCard ook werken op clients en servers die niet door Microsoft ontwikkeld zijn.

Sinds de eerste beta versie van InfoCard in mei werkt Microsoft samen met de ontwikkelaars van Firefox en Opera, en andere organisaties zoals Apache en Apple.

"Dit zijn geen typische Microsoft gebruikers. Het belangrijkste is dat we een oplossing nodig hebben die naast Microsoft ook op Linux machines werkt" zegt Kim Cameron van Microsoft.

Het Passport identiteits management systeem verwerkt dagelijks een miljard authenticatie aanvragen. Toch is het buiten de omgeving van Microsoft nooit populair geworden. "Als het aankomt op identiteit, willen mensen weten waarom de partijen waarmee ze werken daar zijn. Mensen begrijpen dat een passport nodig is voor Microsoft websites. Maar ze zien hier niet het nut om het Passport te gebruiken om toegang tot eBay te krijgen" gaat Cameron verder.

Daar kwam bij dat veel Europeanen het niet fijn vonden dat gegevens van het Passport op de servers in Redmond werden opgeslagen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.