image

Virusscanner beter dan anti-spyware software

dinsdag 27 september 2005, 00:28 door Redactie, 0 reacties

De markt voor anti-spyware software is de laatste jaren enorm gegroeid. Inmiddels zijn er verschillende aanbieders die zich alleen in het bestrijden van spyware gespecialiseerd hebben. Nu is er al geruime tijd discussie over de term spyware, ook de bestrijding ervan is onderwerp van vele discussies. Volgens sommige experts valt spyware onder malware, en zou het daarom gewoon door anti-virus software verwijderd moeten worden.

Voor zowel bedrijven als thuisgebruikers kan spyware ernstige gevolgen hebben. Als het op het verwijderen van spyware aankomt zijn het echter niet de specialisten die het beste scoren. Uit deze uitgebreide test komt namelijk een virusscanner als beste spyware verwijderaar uit de bus. F-Secure Anti-Virus Client Security 6 wist, in tegenstelling tot de "echte" anti-spyware, alle spyware te verwijderen.

De test laat echter weten dat netwerk security net zo goed is als de mensen die het gebruiken. Virusscanners en anti-spyware zijn handige tools, ze voorkomen niet dat een gebruiker een bestand kopieert of opent.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.