image

Tiscali UK blundert met privacy van klanten

dinsdag 27 september 2005, 01:09 door Redactie, 0 reacties

Tiscali Engeland heeft haar excuses aangeboden nadat door een foutje de namen, adressen, contact informatie en bestelde produkten voor andere abonnees van de ISP toegankelijk waren. De Engelse ISP stuurde een e-mail naar haar klanten vanwege de lancering van nieuwe breedband produkten. Via de e-mail konden klanten hun bestaande verbinding upgraden of nieuwe diensten afnemen.

Via een link in de e-mail kon men inloggen op de website van Tiscali. Was men eenmaal ingelogd, dan kreeg men de gegevens van iemand anders te zien. Werd er opnieuw ingelogd, dan verschenen de details van weer een andere abonnee. Volgens Tiscali was er sprake van een "scripting fout", die inmiddels verholpen is.

"We houden klantengegevens en financiele data vanuit security redenen gescheiden. De getoonde data had dan ook alleen te maken met naam en adres, en betrof geen financiele gegevens. We weten dat een aantal abonnees hiermee te maken heeft gehad en we bieden onze excuses aan voor het ongemak." aldus een woordvoerdster.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.