image

Netwerk luchtverkeersleiding VS open voor aanvallers

woensdag 28 september 2005, 12:04 door Redactie, 1 reacties

Het netwerk van de Amerikaanse luchtverkeersleiding is kwetsbaar voor hackers en insiders die weten hoe de gebruikte programma's werken, zo hebben onderzoekers van het congres gewaarschuwd. Een woordvoerder van de Federal Aviation Administration (FAA) liet echter weten dat het onderzoek te kleinschalig was en dat men weldegelijk adequate beveiligingsmaatregelen heeft genomen. "Het zijn zeer veilige systemen. Er is veel waar het rapport geen melding van heeft gemaakt".

Het rapport onthulde wel dat er oude security plannen gebruikt worden, de bewustzijnstraining niet voldoende is en dat het niet duidelijk is of de FAA aanvallers kan herkennen als die binnendringen, en of het systeem in de lucht gehouden kan worden in geval van een aanval. "De FAA heeft haar netwerk, software updates, accounts en wachtwoorden en gebruiker privileges niet goed beheerd" zo laat het rapport verder weten.

Het systeem verwerkte in 2004 46 miljoen vluchten. Er waren meer dan 640 miljoen mensen die vlogen en op elk moment waren er tenminste 7000 vliegtuigen in de lucht. Uitval van het systeem zou dan ook zeer grote gevolgen voor de Amerikaanse luchtvaart hebben. (Silicon)

Reacties (1)
29-09-2005, 07:28 door Robert Elsinga
Doet me sterk denken aan een boek dat hier bij mij in de kast
staat, "Mastermind" van William Harrington (uit 1991!). Veel technieken uit
het boek doen enigszins gedateerd aan, maar toch is het voor te stellen
dat het kan...

Oh ja, in het boek wordt een trojan gebruikt om de computers van de
verkeerleiding een inkomend vliegtuig te laten "vergeten" om zo drugs de
Us binnen te smokkelen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.