image

Mega-spammer moet spam slachtoffer 10 miljoen dollar betalen

donderdag 29 september 2005, 11:44 door Redactie, 1 reacties

Een van de grootste spammers ter wereld is veroordeeld tot het betalen van een boete van 10 miljoen dollar. Mega-spammer Robert Soloway en zijn bedrijf Newport Internet Marketing waren aangeklaagd door spam-activist en ISP eigenaar Robert Braver.

Braver diende de aanklacht in voor een staatsgerechtshof, maar Soloway liet de zaak door een federale rechter overnemen. Soloway werd in eerste instantie nog door advocaten vertegenwoordigd, maar die trokken zich terug en sindsdien verdedigt Soloway zichzelf. Hij kwam echter bij geen enkele hoorzitting opdagen.

Door zijn spampraktijken heeft Soloway de nationale CAN SPAM wetgeving overtreden, maar ook de wetgeving van Oklahoma. Braver zou op 200 verschillende dagen de spam van Soloway hebben ontvangen, waarmee de spammer twee wetten overtreedde. Per overtreding en per dag moet hij 25.000 dollar betalen, waardoor zijn uiteindelijke rekening op 10.075.000 dollar komt. Ook mag Soloway in de toekomst de CAN SPAM wetgeving niet overtreden.

Het is echter de vraag of Braver ooit geld zal zien, aangezien Microsoft ook een rechtszaak tegen de spammer won en alles al heeft gekregen wat er te halen was.

Reacties (1)
02-10-2005, 19:45 door Anoniem
Eerlijk zullen we alles delen, Bill een beetje meer als hij...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.