image

Hackers vrijuit door opruimdrift bedrijven

donderdag 29 september 2005, 13:52 door Redactie, 1 reacties

Bedrijven en organisaties vernietigen vaak zonder te weten belangrijk digitaal bewijs, zo blijkt uit onderzoek van het Engelse Information Assurance Advisory Council (IAAC). De afwezigheid van digitaal bewijsmateriaal maakt niet alleen het vervolgen van hackers moeilijk, ook in civiele zaken en bij het doen van een beroep op de verzekering kan dit bedrijven opbreken.

"De noodzaak voor digitaal bewijs is niet alleen nodig in het geval van cybercriminaliteit. Het is ook nodig als er discussies over transacties zijn, problemen met werknemers, en bijna alle andere vormen van criminaliteit, zoals moord, vervalsing, fraude en terrorisme. Door het toegenomen computergebruik en de opkomst van breedbandverbindingen moeten allen bedrijven forensisch bewust worden", zegt Peter Sommer.

Bedrijven hoeven volgens Sommer geen Digitale Sherlock Holmes in dienst te hebben, maar moeten wel weten hoe ze digitaal bewijs zoals e-mails en transacties kunnen bewaren. Het IAAC heeft hiervoor richtlijnen opgesteld, die via deze link gedownload kunnen worden. (The Register)

Reacties (1)
01-10-2005, 15:05 door spatieman
:)
ik ben zelf geen brave jongen.
Maar ik bewaar al mijn email, zelf mijn email wat ik
verstuur wordt bewaard.
sinds 2003 heb ik een aparte map waar alle send mail instaat :)
tja, ik wil graag weten wat ik verstuur, want stel je voor
dat iemand ooit zegt, maar je hebt ooit xxxx geschreven in
dat emailtje..

nouja,bij een evt beslagname door unse uberheid hebben ze
dan wel uuren lees plezier
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.