image

Onbeheerde PC's steeds vaker misbruikt door collega's

donderdag 29 september 2005, 16:44 door Redactie, 0 reacties

Onbeheerde computers worden steeds vaker misbruikt door insiders, zo laat onderzoeksbureau Gartner weten. Onbeheerd achtergelaten PC's kunnen gebruikt worden voor ongeautoriseerde toegang tot persoonlijke gegevens zoals salaris informatie, het maken van aanpassingen om fraude te verbloemen of het versturen van een e-mail in naam van iemand anders.

Het excuus van "iemand anders heeft aan mijn PC gezeten" is dan ook een standaard reactie geworden op beschuldigingen van online misbruik.

Gartner adviseert bedrijven om voor alle PC's "timeouts" in te stellen zodat gebruikers automatisch uitgelogd worden, waardoor het risico van een aanval kleiner wordt.

"Ondernemingen beschermen hun systemen en personeel tegen externe security dreigingen, maar realiseren zich niet dat het echte risico afkomstig is van een dreiging zoals een onbeheerd achtergelaten PC." zegt Jay Heiser van Gartner.

"Achtergelaten PC's zijn het security equivalent van "laag hangend fruit". Het heeft weinig zin om access management te implementeren als je er niet voor kunt zorgen dat wanneer mensen zijn ingelogd, ze ook achter hun PC's blijven. aldus Gartner.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.