image

Amerika wil controle over internet niet opgeven

vrijdag 30 september 2005, 09:59 door Redactie, 3 reacties

De Verenigde Staten wil haar rol als politieagent van het internet niet opgeven, zo heeft amabassadeur David Gross laten weten. "We zijn het er niet mee eens dat de V.N. het management van het internet overneemt. Sommige landen willen dat, maar wij vinden dit onacceptabel".

In november is er een wereldtop van de Information Society. De discussie over wie er voor het regelen van het internetverkeer verantwoordelijk is, kan ervoor zorgen dat de top zal mislukken.

Het beheer van het internet is sinds het begin de rol van de Verenigde Staten geweest, omdat het het systeem heeft ontwikkeld en de eerste ontwikkelingen heeft gefinancierd. Sommige landen hebben geen probleem met deze oplossing, maar ontwikkelingslanden zijn gefrustreerd door het feit dat Westerse landen bijna alle beschikbare addressen in beslag hebben genomen, waardoor er voor beginnende landen er een beperkt aantal is.

Een van de voorstellen die men heeft gedaan is dat de "Internet Corporation for Assigned Names and Numbers" (ICANN), de instantie verantwoordelijk voor het maken van Top level domains, toewijzen van domeinnamen en de distributie van IP-nummers, onder beheer van de VN komt. Een voorstel wat door de Amerikanen al als ongepast is bestempeld.

Reacties (3)
30-09-2005, 11:19 door Mr T
Lets make our own european Internet!
01-10-2005, 15:10 door spatieman
dat heete vroeger euronet (geintje) en is nu wanadoo.
ok, flauw, maar of dat ooit komt :)
03-10-2005, 13:02 door Virtal
In Azië kennen ze dat IPv4-probleem ook en is haar successor
IPv6 erg in trek.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.