image

Big brother security chip voor mobiele telefoons

vrijdag 30 september 2005, 11:33 door Redactie, 1 reacties

De Trusted Computing Group (TCG), een non-profit organisatie die security standaarden ontwikkelt, werkt samen met France Telecom, Vodafone, IBM, Philips, Nokia en Motorola aan een security chip die eind volgend jaar al geimplementeerd kan worden. Via de chip kunnen applicaties worden aangestuurd voor authenticatie, digitaal rechten management, sim-lock, en programma's die gedownloade software en het gebruik van software controleren. Ook zou de chip de gegevens en privacy van de gebruiker beschermen.

Via de technologie kunnen fabrikanten ook het wisselen van aanbieders en het gebruik van "third-party" software voorkomen. Tevens maakt de chip mobieltjes 15 tot 25 dollar duurder, althans, voor mensen die een nieuwe mobiel willen aanschaffen.

De Electronic Frontier Foundation, een nonprofit organisatie die de digitale rechten van de burger beschermt, heeft flinke kritiek op het initiatief. "Dit zorgt ervoor dat aanbieders hun gebruikers nog meer kunnen controleren. Mobiele telefoons zijn al een teleurstelling voor gebruikers".

Volgens de EFF is het business model dat mobiele aanbieders gebruiken dat bepaalt wat gebruikers met hun apparaten kunnen doen, in plaats van de technologie. De voorgestelde security technologie zal dit alleen nog erger maken.

Update: typo verholpen

Reacties (1)
02-10-2005, 14:24 door Anoniem
"Ook zou de chip de gegevens en privacy van de gebruiker
beschermen"

Welke privacy dan? De chip controleert de gebruiker, niet
andersom!

"Tevens maakt de chip mobieltjes 15 tot 25 dollar duurder"

Maar dan kan je geen 'goedkope' third-party software meer
installeren / gebruiken, dat maakt het mobieltje zo'n 150 tot
250++ dollar duurder!

Minder kost meer.....!

het lijkt de nieuwe zorgverzekering wel!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.