image

EU geeft Europese passagiergegevens aan Canada

dinsdag 4 oktober 2005, 10:51 door Redactie, 0 reacties

De Europese Unie heeft een overeenkomst met Canada gesloten waardoor Europese luchtvaartmaatschappijen passagiersgegevens aan de Canadese autoriteiten mogen geven. Na 11 september wilde Canada de gegevens van mensen die vanuit Europa naar het land vlogen, maar de EU wilde dat de autortiteiten het verwerken van de gegevens zouden aanpassen.

Volgens de EU voldeed men niet aan de Europese wetgeving op het gebied van gegevensbescherming. De gesloten overeenkomst wordt dan ook pas geldig als de nodige veranderingen zijn gemaakt.

De Europese Commissie liet weten dat de gegevens van de Europese reigziger in dit akkoord beter beschermd zijn dan in een soortgelijke overeenkomst die vorig jaar met de VS werd gesloten.

"Het is belangrijk dat we de wereld laten zien dat we onze standaarden voor mensenrechten, die zo belangrijk zijn in onze maatschappij, kunnen behouden. De EU zal haar deel doen in het beschermen van de gegevens, terwijl we op hetzelfde moment actie tegen terrorisme ondernemen." liet vice president Franco Frattini weten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.