image

SMS hackers gevaar voor mobiele telefoonnetwerken

woensdag 5 oktober 2005, 11:04 door Redactie, 0 reacties

Hackers zouden de mobiele telefoonnetwerken in grote steden via denial of service aanvallen kunnen uitschakelen, zo zullen twee security onderzoekers vandaag bekend maken. De aanval is mogelijk omdat telecommaatschappijen SMS-diensten op een manier aanbieden waardoor een aanvaller die de SMS-dienst weet te verstoren, daarmee ook het spraakgedeelte kan uitschakelen.

"Door het versturen van 165 berichten per seconde naar een netwerk kun je heel Manhattan verstoppen", zo laat informatica professor Patrick D. McDaniel weten.

Telecommaatschappijen bevestigen dat dit soort aanvallen mogelijk zijn, maar laten tevens weten dat men hier op voorbereid is. "Als je niet voorbereid bent, dan kan dit gebeuren. Als je voorbereid bent en je hebt de middelen om het te identificeren, detecteren en verhelpen, dan is het geen probleem" zegt Brian Scott van Sprint.

Andere experts zeggen dat dit systeem met dezelfde problemen te maken heeft als systemen op het internet die zich tegen DoS-aanvallen proberen te beschermen. Voorlopig zou de aanval alleen door zeer ervaren hackers uitgevoerd kunnen worden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.