image

Microsoft Anti-spyware verwijdert Norton Anti-Virus

zondag 12 februari 2006, 10:33 door Redactie, 4 reacties

Gebruikers van Microsoft Anti-spyware stonden vreemd te kijken toen het programma Symantec's Norton Anti-Virus voor een keylogger hield en het advies gaf om de virusscanner te verwijderen. De nieuwste updates voor Microsoft's Anti-spyware (versie 5805 en 5807) zorgen ervoor dat bestanden van Symantec's virusscanner voor PWS.Bancos.A worden aangezien.

Verwijdert men de "kwaadaardige" bestanden op advies van de Microsoft software, dan raakt de virusscanner corrupt en werkt die niet meer. Om de software te verwijderen en weer te installeren moet de gebruiker eerst verschillende register aanpassingen maken, iets wat niet voor de doorsnee gebruiker is weggelegd.

Inmiddels regent het klachten op de fora van Microsoft. De softwaregigant liet weten een update uit te brengen die het probleem verhelpt, toch lijkt het een groot probleem te zijn. Wat niet wegneemt dat Microsoft anti-spyware nog altijd een beta programma is, en dat gebruikers dit geheel op eigen risico gebruiken.

Reacties (4)
12-02-2006, 13:12 door Skizmo
dit is wel een erg radicale manier om de tegenstand te
'elimineren' ;)
12-02-2006, 15:17 door G-Force
Ik heb MS AntiSpyware vandaag eens laten lopen (XP SP1 en alle patches) met definitiebestand 5807 van 10 februari 2006 en Norton Internet Security 2005. Het scanresultaat is negatief.

Als het goed is moeten de huidige generatie virusscanners niet aan te vallen te zijn (cliëntbeveiliging moet wel aangevinkt zijn via tabblad Opties). Norton Antivirus versie 11.0.16.2 is kennelijk onbereikbaar voor definitie 5807. Uit de internet-fora heb ik al gemerkt dat versie 8.1 van Norton AntiVirus kwetsbaar zou zijn. De real-time beveiliging (Auto Protect) raakt kennelijk beschadigd, waardoor het systeem niet meer constant wordt beveiligd tegen virussen en wormen. Wie deze laatste versie van Norton heeft moet daarop een update van MS AntiSpyware installeren (deze is nog niet vandaag vrijgegeven).

Het versienummer is te vinden via het opstarten van Norton Antivirus, ga naar Help en ondersteuning in het hoofdvenster. Aanklikken van Over Norton SystemWorks of Norton Antivirus. Bij de tabbladen staan de versienummers van de virusscanner afgebeeld.
13-02-2006, 11:40 door Anoniem
Symantec moet niet zeuren, ik kreeg vrijdag de melding van PWS.Bancos.A
vanuit Microsoft Anti-Spyware terwijl ik Symantec Antivirus Corporate
Edition versies 7 in oktober jl al verwijderd heb van mijn PC. Laat Symantec
maar zorgen dat alle rotzooi wordt verwijder na de-installatie.
13-02-2006, 20:03 door ProtectionCompany
Ik heb de zelfde ervaring. Na op de juiste manier verwijderen van
Symantec Internet Security kwam Microsoft Anti-Spyware bij mij ook met de
melding. Schijnbaar is toch wat meer aan de hand en ligt het niet alleen
aan Microsoft.

Symantec Internet Security laat na verwijderingen dus rommel achter op je
PC en dat vindt ik niet netjes.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.