image

Geld en marktaandeel reden voor Microsoft's OneCare

zondag 12 februari 2006, 10:15 door Redactie, 0 reacties

Microsoft's entree op de consumenten security markt met haar Windows OneCare security abonnement is een aanval op de concurrentie of een poging de omzet veilig te stellen, zo hebben verschillende analisten laten weten. Deze week maakte Microsoft de prijs van Windows OneCare bekend. Een licentie voor de dienst, die bestaat uit een personal firewall, virusscanner, backup en optimalisatie tools, kost 50 dollar en kan voor drie PC's gebruikt worden.

De lage prijs was al door analisten voorspeld. Toch begeeft Microsoft zich op glad ijs. De prijs moet competitief, maar mag niet te laag zijn, zodat het voor oneerlijke concurrentie zorgt. De dienst zal er in ieder geval voor zorgen dat andere security aanbieders hun prijzen niet zullen verhogen, iets wat vorig jaar nog wel gebeurde.

Symantec loopt het meeste risico door Microsoft's OneCare dienst. Consumenten zijn niet echt loyaal en erg prijsgevoelig. De opzet van Symantec waarbij je een produkt koopt en dan ook nog eens elk jaar moet betalen voor updates, valt bij veel gebruikers in verkeerde aarde. De aanpak van Microsoft, dat een compleet produkt aanbiedt zonder verborgen kosten, past veel beter bij het digitale leven van de hedendaagse consument, aldus analist Andrew Jaquith.

Analist Joe Wilcox heeft een andere visie. "Het gaat alleen om Windows. Microsoft wil geen security aanbieder zijn, of hier geld mee verdienen om de andere partijen uit te schakelen. Microsoft wil Windows veiliger maken, wat de inkomsten door het besturingssysteem moet beschermen."

Als Windows geen risico zou lopen, zou Microsoft zich ook niet op deze markt hebben begeven. "Als mensen zich niet veilig op het internet voelen, dan heeft dit ook gevolg voor andere aanbieders in het Windows ecosysteem." gaat Wilcox verder.

De analist is zelfs van mening dat het de schuld van gebruikers is dat ze worden aangevallen, omdat ze "de verkeerde buurten op het internet opzoeken". Veel problemen zouden door slecht gedrag worden veroorzaakt en Microsoft krijgt daar de schuld van.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.