image

Duizenden zombie PC's via eenvoudige interface te beheren

woensdag 5 oktober 2005, 16:13 door Redactie, 0 reacties

Zombie computers, ook bekend als BOTs worden op dit moment als een van de grootste dreigingen voor het internet gezien. De netwerken worden massaal voor het verspreiden van spam en uitvoeren van DDoS-aanvallen gebruikt. Het is al langere tijd bekend dat de geinfecteerde hosts en netwerken door virusschrijvers aan andere cybercriminelen verkocht worden.

Om het beheren van de zombie netwerken eenvoudig te maken hebben de criminelen de beschikking over allerlei tools. Het halfjaar rapport van Websense bevat een van de web interfaces waarmee de BOTs te besturen zijn. De aanvallers kunnen per regio de geinfecteerde hosts selecteren, en dan aangeven of ze de hosts bestanden op de computers willen vervangen, er toetsaanslagen opgeslagen moet worden of dat er remote andere software op de geinfecteerde machines geinstalleerd moet worden.

Verder nam Websense een stijging van het aantal Braziliaanse keyloggers toe, dat social engineering nog altijd het meest gebruikt wordt om internetgebruikers te infecteren en dat men steeds vaker malware via blogs verspreidt. Het volledige rapport is op deze pagina te bekijken.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.