image

Microsoft security abonnement voor bedrijven

donderdag 6 oktober 2005, 14:30 door Redactie, 1 reacties

Microsoft CEO Steve Ballmer heeft de plannen onthuld wat Microsoft qua security in de toekomst gaat doen. De softwaregigant zal nieuwe diensten en produkten gaan aanbieden om ondernemingen beter tegen virussen, spam en spyware te beschermen.

Net als de abonnementsdienst voor eindgebruikers, Windows OneCare, werkt Microsoft ook aan een zakelijke variant. Via "Client Protection service" beschikken IT-managers straks over een management console waarmee men spyware, virussen en andere malware op het bedrijfsnetwerk in de gaten kan houden. Later dit jaar zal er een beta versie van de dienst voor Microsoft klanten beschikbaar worden.

"Om onze klanten te beschermen tegen nieuwe dreigingen, kiezen we voor een holistische security aanpak, die bestaat uit het ontwikkelen van nieuwe technologie, het samenwerken met de industrie en onderwijzen van onze klanten over nieuwe dreigingen waarmee ze te maken kunnen krijgen" liet Mike Nash tijdens de road map bespreking in Munchen weten.

Begin volgend jaar zal Microsoft ook een beta versie van haar nieuwe anti-virus en anti-spam oplossingen voor bedrijven presenteren, die gebaseerd is op de Antigen technologie van Sybari, dat het eerder dit jaar overnam. Microsoft heeft haar eigen anti-virus engine aan de Sybari technologie toegevoegd, en zal het produkt gratis aan huidige Sybari klanten verstrekken.

Ballmer kondigde tevens de oprichting van de "SecureIT Alliantie" aan, die onder andere bestaat uit Trend Micro, Symantec en VeriSign, en ervoor moet zorgen dat hun produkten goed werken met het Windows platform.

Reacties (1)
06-10-2005, 15:47 door jeed
Wow, dat is pas handel,
Eerst iets maken dat zo lek is als een mandje, vervolgens
voor een zacht prijsje je klantjes helpen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.