image

Irritante spyware verspreider Odysseus aangepakt

donderdag 6 oktober 2005, 15:15 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse Federal Trade Commission zal zo goed als zeker het bedrijf Odysseus Marketing laten sluiten. Het bedrijf beloofde computergebruikers software waarmee men anoniem van P2P-netwerken gebruik kon maken. Dit was echter niet het geval en de software installeerde allerlei spyware in het geheim, waardoor computers crashten, er allerlei pop-up reclames verschenen en nog veel meer irritante zaken plaatsvonden.

Volgens directeur Walter Rines heeft het bedrijfs niets verkeerds gedaan en wisten gebruikers wat voor software ze installeerderen. "Er werd niets stiekem geinstalleerd. Gebruikers moesten aangeven dat ze de gebruikersovereenkomst hadden gelezen".

Odysseus gebruikte een spyware programma genaamd Clientman, dat nog veel meer andere programma's downloadde. De computer werd hierdoor erg traag en gebruikers werden doorgestuurd naar allerlei nep zoekmachines, die de klanten van Rines als eerste lieten zien.

Volgens de FTC was het ook bijna onmogelijk om de spyware te verwijderen. De verwijdertool zorgde er zelfs voor dat er nog meer software geinstalleerd werd. (SMH)

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.