image

Security bedrijven: Pers misleidt publiek over security

vrijdag 7 oktober 2005, 13:25 door Redactie, 0 reacties

Tijdens de Virus Bulletin 2005 conferentie die deze week in het Ierse Dublin plaatsvindt heeft een panel van IBM, McAfee en Symantec uitgehaald naar de pers. Volgens de security aanbieders zijn veel media bedrijven incompetent en overhypen en misleiden ze het publiek bij belangrijke zaken. Ook hebben ze de gewoonte om kleine, onbetekende dreigingen in groot nieuws te veranderen. Het gaat in dit gevallen om "sexy dreigingen" zoals mobiele telefoon virussen.

De aanwezige pers liet echter weten dat de bron van hun verhalen en berichten vaak van de persberichten van de security aanbieders zelf afkomstig is. Vaak moet de pers juist de claims en berichten van de aanbieders, die graag in het nieuws komen, controleren en afzwakken.

Volgens Andrew Lee van Eset is een van de grootste problemen met de media dat ze technische gegevens filteren tot het niveau dat het een interessant verhaal wordt. "We moeten op een verstandige manier onze informatie verstrekken" aldus Lee.

Eric Chien van Symantec voegde daar aan toe: "Er zijn zeker nieuwsberichten bekend waar de feiten verkeerd geïnterpreteerd werden. Ik hoop dat een ervaren systeembeheerder de verhalen die hij hoort bij zijn anti-virusaanbieder controleert."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.