image

Symantec komt met online back-up dienst

maandag 10 oktober 2005, 10:27 door Redactie, 1 reacties

Security aanbieder Symantec komt met een online back-up dienst waarmee consumenten hun foto's en andere belangrijke bestanden straks "remote" en geautomatiseerd kunnen veiligstellen en beheren. De dienst maakt gebruik van de technologie die het door de overname van back-up aanbieder Veritas heeft verkregen.

Volgens Symantec CTO Mark Bregman is veel van de informatie die bij thuisgebruikers op de PC staat niet belangrijk of kan ergens anders weer vandaan gehaald worden. De drijvende kracht achter consumenten back-up oplossingen is dat men belangrijke gegevens, zoals digitale foto's, in het geval van een incident niet wil verliezen.

"Mensen beseffen dat hun hele familie geschiedenis en foto albums op de PC en nergens anders staan. Als ze die verliezen kunnen ze ze nooit meer terugkrijgen, en ze kunnen niet teruggaan en de foto's nog een keer maken omdat hun kinderen al zijn opgegroeid." aldus de Bregman.

De CTO erkende dat er al veel online back-up diensten zijn waar mensen gratis hun bestanden kunnen plaatsen, maar omdat het gratis diensten betreft, is het niet zeker dat hun foto's en andere bestanden echt veiliggesteld zijn.

Reacties (1)
10-10-2005, 15:51 door Pedro II
Die laatste alinea slaat de plank goed mis.

Als je deze beredenering volgt dan hoeven de gratis online back-up
diensten slechts geld te gaan vragen om wel die zekerheid te kunnen
geven.

Ik denk dat de CTO bedoelt dat de 'perceptie' bij eind consumenten zo is
dat men er geen vertrouwen in heeft omdat het gratis en dat Symantec
hierop in speelt door wel geld te gaan vragen en meent zo wel de
zekerheid te bieden (terecht of onterecht) dat de bestanden veilig gesteld
zijn.

P.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.