image

Trojaans paard voor Nintendo DS console

woensdag 12 oktober 2005, 10:04 door Redactie, 1 reacties

Vorige week werd het eerste virus voor de PSP console van Sony ontdekt. Het betrof eigenlijk een Trojaans paard dat zich voordoet als een Firmware-Patcher. In plaats van het updaten van de firmware verwijdert het belangrijke bestanden in het Flash-ROM, waardoor de PSP niet meer opgestart kan worden. Zijn de bestanden eenmaal verwijderd dan is het (nog) niet mogelijk om het "besturingssysteem" terug te zetten, waardoor de console onbruikbaar is.

Voor de handheld console van Nintendo, de Nintendo DS, is er nu een soortgelijk Trojaans paard ontdekt. "DSBrick" overschrijft belangrijke plekken in het geheugen waardoor de console niet meer kan opstarten. Zelf geprogrammeerde software kan alleen op aangepaste Nintendo DS consoles worden uitgevoerd, gebruikers die niet aan hun console hebben geknutseld hebben niets te vrezen. Het bestand zou als r0mloader.zip en taihen.zip worden aangeboden.

In tegenstelling tot de Sony PSP is het voor DS eigenaren wel mogelijk om hun console te redden. Via de FlashMe Firmware vervanging is het mogelijk om het systeem te starten, zo laat dit artikel weten. Tevens staat op deze pagina een chat tussen de makers van het Trojaanse paard.



Met dank aan J. van Hummel voor het melden van dit nieuws

Reacties (1)
11-06-2007, 21:10 door Anoniem
Hier kijk op deze site: http://darkfader.net/ds/ hierop staat het trojaanse
paar die je kunt downloaden, maar er staat ook een tegenprogramma voor
het trojaanse paard
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.