image

Symantec klaagt Microsoft niet aan wegens security plannen

woensdag 12 oktober 2005, 11:41 door Redactie, 0 reacties

Afgelopen vrijdag verscheen het bericht dat Symantec een klacht bij de Europese Commissie had ingediend over de toetreding van Microsoft op de security markt. De softwaregigant is namelijk van plan om haar anti-virus software met het nieuwe Windows besturingssysteem Vista te bundelen.

Volgens eigen zeggen zou Symantec alleen de Europese Commissie over deze zaak hebben geadviseerd en heeft het geen belang bij een rechtszaak tegen Microsoft. Het wil Microsoft dan ook via haar eigen software en diensten bestrijden en niet via klagen bij de EC of het indienen van een aanklacht.

"Het is onvermijdelijk dat Microsoft de security markt zal betreden. Ik denk niet dat hun toetreding ons van de markt zal drukken. Slechts een paar bedrijven bieden produkten aan die de systemen van gebruikers, en dan met name zakelijke gebruikers, beschermen." zegt CEO John Thompson.

Volgens de CEO van Symantec zijn gebruikers op zoek naar een aanbieder die hen kan helpen bij het bepalen van security risico's, het opstellen van policies, het kiezen van de juiste oplossingen en uitvoeren van security audits.

Verder is Symantec een belangrijke partner voor Microsoft en delen beide bedrijven miljoenen klanten. "Wij maken de Windows ervaring veilig en daardoor zijn we van elkaar afhankelijk. Zij mogen dan interesse in de security markt hebben, het is voor hun ook interessant als wij succesvol zijn" laat Thompson weten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.