image

Bedrijven negeren gevaar van foute werknemers

vrijdag 14 oktober 2005, 15:47 door Redactie, 1 reacties

Werknemers met kwade bedoelingen slaan overal ter wereld toe. Onlangs was het nog een medewerker van het Witte Huis die vertrouwelijke gegevens over de president van de Filipijnen wist te stelen en aan de oppositie verstrekte. De cijfers verschillen, maar 40% tot 70% van alle aanvallen binnen een bedrijf wordt veroorzaakt door de eigen werknemers. Uit angst voor het imago worden veel van deze aanvallen "onder het tapijt geveegd", en vaak zijn en blijven ze alleen bekend bij de automatiseringsafdeling. Sommige foute werknemers worden bestraft of ontslagen en security lekken gedicht, maar daar blijft het bij.

Het eerste wat bedrijven zich moeten realiseren is dat deze dreiging niet langer weggewuifd kan worden. De intrinsieke waarde van gegevens zal ervoor zorgen dat aanvallen door eigen werknemers alleen maar zullen toenemen. Gegevens moeten goed opgeborgen worden, net als de meeste bedrijven hun kantoorspullen opbergen.

Om de binnenkant te beveiligen moeten er security policies ingesteld worden, en moet men het netwerk opdelen in kleine stukken, zodat de hoeveelheid informatie waar gebruikers toegang tot hebben kleiner is, zo gaat dit artikel verder.

Reacties (1)
15-10-2005, 17:38 door G-Force
In Nederland gaat in de beveiligingsbedrijven wél wat veranderen.

Vanaf 1 januari 2006 wordt er een Zwarte Lijst ingesteld voor
werknemers die zich crimineel hebben gedragen. Worden ze ontslagen
wegens de ontdekking van strafbare feiten, dan worden ze op de
bovengenoemde lijst geplaatst, waardoor deze personen nergens meer
in deze bedrijfstak aan de slag kunnen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.