image

37 miljoen dollar boete voor "Internet Spam Gang"

zaterdag 15 oktober 2005, 10:46 door Redactie, 0 reacties

Een grote Russiche spambende genaamd "Internet Spam Gang" is door een rechter in het Amerikaanse Boston tot een boete van 37 miljoen dollar veroordeeld. De bende verstuurde maandelijks miljoenen spamberichten met reclame voor illegale software, nepgeneesmiddelen, hypotheken, namaak Rolex-horloges en porno.

De zaak werd aanhangig gemaakt door Tom Reilly, procureur-generaal van de staat Massachusetts. Hij kreeg hierbij hulp van Microsoft, dat informatie verstrekte over de afkomst van de spamberichten.

Leo Kuveyev, leider van de "Internet Spam Gang", is echter voortvluchtig, en bevindt zich mogelijk in Rusland. Vladislav Khokholkov, een ander lid van de bende, is in Rusland gesignaleerd, maar is nog altijd op vrije voeten. Waar de andere leden uithangen is onbekend.

Microsoft gebruikte speciaal gecreeërde e-mailaccounts om de identiteit van de spammers te achterhalen. Het bedrijf uit Redmond verzamelde tussen 12 juni en 4 juli 2004 meer dan 45.000 spamberichten die worden toegeschreven aan de spambende. (Informationweek)

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.