image

18-jarige spammer achter gesloten deuren veroordeeld

dinsdag 18 oktober 2005, 10:25 door Redactie, 1 reacties

Een man uit New York die miljoenen spamberichten naar gebruikers van de online gemeenschap MySpace.com stuurde is gisteren achter gesloten deuren veroordeeld. De 18-jarige Anthony Greco zou volgens de autoriteiten 27.000 accounts op "MySpace-dot-com" hebben aangemaakt, en hebben gebruikt voor het versturen van meer dan 9 miljoen spamberichten naar leden van de website.

Na het vesturen van de spam nam Greco contact op met MySpace-dot-com en wilde hij het exclusieve recht om commerciele e-mail via de site te versturen. Toen de website niet op zijn verzoek inging, dreigde hij zijn spamtechnieken met anderen te delen. Het bedrijf zou meer dan 20.000 dollar hebben uitgegeven aan het verwijderen van de junkmail op de servers en het nemen van beveiligingsmaatregelen.

Eerder dit jaar sloot Greco een deal met de aanklager, waardoor hij tot 18 maanden of twee jaar gevangenisstraf veroordeeld zou worden. Aangezien het vonnis niet openbaar is gemaakt, is het onbekend welke straf de tiener uiteindelijk heeft gekregen. (SMH)

Reacties (1)
22-10-2005, 01:20 door spatieman
Spammers moeten DOOD
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.