image

Google past privacy policy aan, blijft stil over bewaarduur

dinsdag 18 oktober 2005, 11:45 door Redactie, 1 reacties

Zoekmachinegigant Google heeft in meer begrijpbare termen uitgelegd hoe het met gegevens van haar gebruikers omgaat, maar houdt haar mond over hoe lang de data bewaard blijft. In de vernieuwde privacy policy wordt uitgelegd hoe het gebruikersgegevens verzamelt en gebruikt, wat het doet om misbruik te voorkomen en ook de leesbaarheid is vergroot.

Google wil echter niet zeggen hoe lang het de gegevens van haar gebruikers opslaat, iets wat reden tot zorgen is. Het bedrijf biedt steeds meer diensten aan, waarbij een schat van informatie wordt opgeslagen. De Google servers zijn hierdoor een aantrekkelijk doelwit voor criminelen en overijverige politiebeambten.

In de nieuwe privacy policy staat dat Google de persoonlijke informatie kan gebruiken om aangepaste content en reclames te laten zien, nieuwe diensten te ontwikkelen en ervoor te zorgen dat haar netwerk blijft functioneren. Dit was ook al zo in vorige versies, alleen staat het er nu veel duidelijker.

Chris Hoofnagle van het Electronic Privacy Information Center maakt zich ondanks de aanpassigen nog steeds zorgen dat Google de gegevens, omdat opslagruimte zo goedkoop is, praktisch voor eeuwig kan bewaren.

Reacties (1)
18-10-2005, 19:49 door Anoniem
De Google servers zijn hierdoor een aantrekkelijk
doelwit voor overijverige politiebeambten.

Uit ervaring kan ik schrijven dat dit binnen NL dit al een
probleem aan het worden is.

Op z'n Amerikaans: Go chase and create a case!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.