image

Security in taakomschrijving maakt bedrijven veiliger

dinsdag 18 oktober 2005, 13:30 door Redactie, 0 reacties

Bedrijven kunnen de beste firewalls, intrusion-detection en anti-virus systemen hebben die er te koop zijn. Ondanks deze "Fort Knox" aanpak kan het nog steeds voorkomen dat men met security aanvallen en virussen te maken krijgt. Een van de redenen is het gebrek aan motivatie bij de werknemers. In tegenstelling tot de eigenaar of eigenaren hebben ze geen direct belang bij het succes van de onderneming. Of toch wel? Hoe ver is men bereid te gaan voor het succes van de onderneming?

Meestal niet ver. In de meeste gevallen wordt er nauwelijks moeite gestoken in het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden. Vaak is het net genoeg om het werk gedaan te krijgen en de baan te behouden. Volgens Ken Shaurette, information security solutions manager kan deze houding verbeterd worden als information security wordt meegenomen in de taakomschrijving van de werknemer.

Alleen het verplicht stellen is echter niet voldoende. Daarom kijkt dit artikel ook naar andere oplossingen zoals monitoring, beperken van toegang, unified threat management en endpoint security.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.