image

VoIP en videoconferencing binnen twee jaar aangevallen

woensdag 19 oktober 2005, 16:30 door Redactie, 0 reacties

Telefoongesprekken via Voice over IP (VoIP) zullen binnen twee jaar door "hackers" worden aangevallen met spam en kwaadaardige code, zo beweert fabrikant Nortel. Bedrijven die VoIP en andere multimedia services, zoals videoconferencing, gebruiken, doen er dan ook verstandig aan om al tijdens de overgang naar VoIP beveiliging te implementeren.

"VoIP aanvallen bevinden zich nog in de beginfase, maar nu hackers hier steeds meer kennis over krijgen, zien we straks dezelfde dingen als met data, namelijk denial of service aanvallen en spam via VoIP. Ik denk dat VoIP in de komende twee jaar meer gebruikt zal worden. Dit is een uitgelezen moment om verdediging te installeren. We hebben veel lessen van het data gedeelte geleerd die we nu ook voor het voice gedeelte kunnen toepassen" zegt Atul Bhatnager.

Volgens Bhatnager speelt "deep-packet inspection", waarbij elk IP-pakket dat het netwerk betreedt gecontroleerd wordt, een sleutelrol in het beveiligen van het netwerk tegen VoIP-aanvallen.

Het is niet alleen VoIP dat met aanvallen te maken krijgt. Ook videoconferencing zal uiteindelijk het doelwit van aanvallers worden. "VoIP is de eerste fase, video zal snel volgen. Je kijkt naar een scherm en opeens wordt het gekaapt en kijk je naar een reclame"

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.