image

Microsoft waarschuwt Windows gebruikers voor verkeerde patch

vrijdag 21 oktober 2005, 10:59 door Redactie, 1 reacties

Er lijkt maar geen einde te komen aan de problemen met de recente patchcyclus van Microsoft. Eerst was er update MS05-051 die ervoor zorgde dat applicaties niet meer werkten, websites niet bezocht konden worden en andere vreemde problemen plots verschenen. Toen waren het gebruikers die klachten hadden over MS05-052 en nu waarschuwt Microsoft Windows 2000 gebruikers die mogelijk de verkeerde patch geinstalleerd hebben en denken dat ze daardoor beschermd zijn, terwijl dit niet het geval is.

"Een beperkt aantal klanten die de verkeerde security update voor hun versie van DirectX hebben bemachtigd, denken dat ze beschermd zijn, terwijl dit niet zo is. Het gaat hier alleen om gebruikers die handmatig de verkeerde update hebben gekozen" aldus een woordvoerder van de softwaregigant.

Het gaat om Security bulletin MS05-050. Het probleem doet zich voor als Windows 2000 gebruikers die DirectX 8.0 of 9.0 hebben geinstalleerd, de patch voor DirectX 7.0 installeren. De computer is nog steeds kwetsbaar voor het lek, maar de gebruikers worden niet ingelicht dat hun systeem niet is geupdate.

Gebruikers zouden de verkeerde patch hebben geinstalleerd omdat Microsoft's security bulletin niet duidelijk was, zegt CTO Brian Gayek. De softwaregigant had dan wat duidelijker mogen zijn, systeembeheerders zijn uiteindelijk verantwoordelijk voor hun eigen systemen, stelt Susan Bradley, security consultant en Microsoft Most Valuable Professional, daar tegenover.

Inmiddels heeft Microsoft een artikel gepubliceerd waarin de situatie wordt opgehelderd.

Reacties (1)
22-10-2005, 07:37 door bustersnyvel
Wat een stelletje kneuzen zeg! Dat iemand de verkeerde patch
probeert te installeren is toch heel menselijk? Hoe kan je
in godsnaam een patch maken voor DirectX 7 die ook
uitgevoerd wordt op 8 of 9?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.