image

Phishing scam song grote hit in Nigeria

maandag 24 oktober 2005, 10:01 door Redactie, 2 reacties

Nigeria staat al jaren bekend om de talloze phishing scams die vanuit het land verstuurd worden. Oplichters bieden in de e-mails grote sommen geld aan, waarvan de geadresseerde een deel krijgt als hij meewerkt. Onlangs maakte Microsoft bekend dat het samen met de Nigeriaanse overheid harder gaat optreden tegen dit soort fraudeurs, en het Afrikaanse land is van plan om spammen strafbaar te stellen. Toch gaan de oplichters onverschrokken door, aangezien het in hun ogen de enige kans is om wat geld te verdienen. Sommigen zien het als een spel waarbij ze gierige blanken zoveel mogelijk dollars armer willen maken. Er werd zelfs een muzieknummer gemaakt over de beruchte Nigerian 419 scam, genaamd "I Go Chop Your Dollars".

"419 is just a game, you are the losers, we are the winners.
White people are greedy, I can say they are greedy
White men, I will eat your dollars, will take your money and disappear.
419 is just a game, we are the masters, you are the losers."

Vooral Amerikanen zijn geliefde doelwitten, omdat ze zichzelf niet als slachtoffer zien. Niet alleen voor de oplichters, maar ook voor de mensen die de phishing scams ontvangen lijkt het een kans op een financieel beter leven. In 70% van de gevallen dat een scammer antwoord krijgt, weet hij meestal geld van het slachtoffer los te peuteren.

Dit artikel gaat dieper in op de mensen achter de phising scams en laat zien hoe ze te werk gaan. Sommige scammer hebben zelfs psychologie gestudeerd en gebruiken allerlei trucjes om hun slachtoffers onder druk te zetten.

Reacties (2)
24-10-2005, 17:08 door Anoniem
Om het artikel te lezen moet je jezelf wel registreren met je e-mail adres ...
mmm, cynische grap van de redactie ? Krijg ik scam-mails als ik me daar
registreer ?
24-10-2005, 21:01 door Anoniem
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.