image

IDefense betaalt 40.000 dolllar voor gevonden lekken

maandag 24 oktober 2005, 11:50 door Redactie, 0 reacties

Security bedrijf iDefense, dat onlangs werd overgenomen door VeriSign, heeft afgelopen vrijdag de bonussen uitgedeeld aan onderzoekers die hielpen met het vinden van security lekken in software. In totaal werd er een bedrag van 40.000 dollar verdeeld.

Drie onderzoekers moesten 10.000 dollar delen, terwijl er voor vijf onderzoekers 30.000 dollar wachtte. De beste security onderzoeker, "infamous41md", wist in elke categorie te scoren en verdiende dit kwartaal bij elkaar 13.000 dollar aan bonussen.

Het security bedrijf heeft dit jaar al zo'n 120 lekken bekend gemaakt, wat voornamelijk te danken is aan security onderzoekers die meedoen aan het Vulnerability Contributor Program (VCP).

Hoewel er nog altijd een discussie gaande is over het betalen van geld voor security lekken, worden dit soort programma's steeds populairder. Zo betaalt de Mozilla Foundation security onderzoekers die lekken melden en ook 3Com looft beloningen uit voor mensen die kwetsbaarheden in software vinden. (SecurityFocus)

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.