image

Cisco laat hulpdiensten met elkaar praten

dinsdag 25 oktober 2005, 09:25 door Redactie, 2 reacties

Netwerkgigant Cisco Systems heeft gisteren een Internet Protocol communicatiesysteem gepresenteerd dat radionetwerken van politie, brandweer en andere hulpdiensten met elkaar verbindt.

In de meeste Amerikaanse steden heeft elke afdeling zijn eigen communicatienetwerk. Deze netwerken opereren echter onafhankelijk en zijn niet compatible met elkaar. Het gebrek aan interoperabiliteit zou een van de problemen zijn geweest bij recente rampen.

In de nasleep van de orkaan Katrina was de opvang en hulp chaotisch omdat hulpdiensten niet met elkaar konden communiceren. Ook in New York op 11 september zorgde gebrekkige communicatie voor problemen tussen brandweer en politie

Het systeem van Cisco, genaamd "Internet Protocol Interoperability and Collaboration Systems" (IPics) gebruikt software om bestaande radio en mobiele telefoonnetwerken via een IP-netwerk met elkaar te verbinden. Radio en mobiele telefoongesprekken, van welk netwerk dan ook, worden omgezet naar IP pakketten, die over het bestaande IP-netwerk worden verstuurd. De pakketjes worden daarna weer omgezet naar stem, zodat alle aangesloten netwerken dit kunnen horen. IPics zou in de eerste helft van 2006 beschikbaar moeten worden. (Zdnet)

Reacties (2)
25-10-2005, 19:34 door Anoniem
sneller dan c2000 zo te horen, eens kijken of het ook beter
is :)
26-10-2005, 22:49 door spatieman
Het is Cisco niet die ze doet laten praten :)
Maar het Agentschap Telecom :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.