image

Microsoft Security Response Centre tevreden over vooruitgang

woensdag 26 oktober 2005, 10:50 door Redactie, 0 reacties

Nu het internet steeds populairder wordt nemen ook het aantal dreigingen waar gebruikers mee te maken krijgen toe. Het is dan ook belangrijk voor gebruikers en bedrijven om vertrouwelijke gegevens door middel van een effectieve security strategie te beschermen.

Om gebruikers hiermee te helpen richtte Microsoft het Microsoft Security Response Centre (MSRC) op. Het MSRC heeft als taak het onderzoeken en verhelpen van security lekken. Het afgelopen jaar heeft het MSRC het behoorlijk druk gehad. Zo verscheen eind augustus vorig jaar Service Pack 2 voor Windows XP, dat inmiddels door 218 miljoen mensen gebruikt zou worden.

Eveneens werd Service Pack 1 voor Windows Server 2003 uitgebracht en heeft de softwaregigant het Security Development Lifecycle voor al haar ontwikkelaars doorgevoerd. Om gebruikers beter voor te lichten en te beschermen is het gestart met het Advanced Notification Program en verschillende webcasts en heeft het verschillende gratis tools, zoals de Malicious Software Removal Tool, uitgebracht.

Ook de komende 12 maanden zullen niet rustig voor het MSRC team worden, want beveiliging heeft nog altijd de belangrijkste prioriteit, zo laat Stephen Toulouse, Security Program Manager van MSRC in dit artikel weten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.